Har du tenkt å kjøpe en varmepumpe? Da mangler det bare å finne riktig varmepumpeleverandør!

Varmepumpe er et bra valg for å sikre godt inneklima gjennom hele året, kalde vintre så vel som varme sommere. Du skal tross alt kunne kose deg hjemme i bolig din og sove godt om natten.

Best i test

Flere søker etter hvilken varmepumpe som er best i test når de er på jakt etter den perfekte varmepumpen. Les gjerne på slike tester for å få en god oversikt over hva markedet tilbyr, for deretter å forhøre deg med en leverandør av varmepumper. Leverandørene er ekspert på området og vet hvordan du skal få best mulig inneklima. Det kan nemlig hende de vet om en modell eller to som vil passe enda bedre, dekke dine behov og samtidig kan de være rimeligere i pris eller at de gir det et særdeles godt tilbud.

Velg virkemåte

Det er mange produsenter av varmepumper og du vil finne både en haug med merker og ulike modeller. I tillegg er det også flere virkemåter når det gjelder varmepumper. Her kan du velge mellom luft til luft varmepumpe, luft til vann varmepumpe eller avtrekksvarmepumpe. Hvilken modell som passer for deg vil være avhengig av flere faktorer. Nettopp derfor er det lurt å høre med en som selger varmepumper for å få veiledning gjennom valgprosessen.

Bestem deg for pris

Varmepumper finnes i mange prisklasser og du bør derfor gjøre deg opp en mening om hva budsjettet ditt skal ligge på. Dette vil også gjøre det enklere for leverandøren å finne frem varmepumper som passer deg og ditt budsjett. Dersom du er fleksibel på pris kan du gjerne nevne dette så kan de vise deg flere modeller i ulike prisklasser, men med tanke på hvor mange modeller som er der ute bør du i hvert fall sette et estimert beløp som leverandøren kan gå ut ifra.

Be om flere tilbud

Så til slutt, det viktigste: hent inn flere pristilbud! Ta kontakt med flere leverandører og be om et tilbud. Ved å hente inn flere tilbud vil du kunne sammenligne prisen og deretter velge den rimeligste forhandleren. Dersom du ønsker en spesifikk forhandler så prøv å diskuter på prisen, de fleste leverandører er villig til å strekke seg litt ned på pris for å få deg som kunde. Husk at det er du som bestemmer så ikke godta et tilbud du ikke er helt fornøyd med, uansett hvor «påtrengende» selgeren kan være. I tillegg må du også finne ut hvem som skal installere pumpen. Når du ber om pristilbud kan du gjerne spørre om dette også, og få en totalpris. Det er tross alt totalprisen du bør sammenligne, for det hjelper lite med en billig varmepumpe om du må bruke en viss installatør som tar høy pris.